Гъбена Каша с Ориз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Гъбена Каша с Ориз5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ако сте в настроение за нещо вкусно, ароматно и безмесно - това е нашето топ предложение"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г бели
  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 1 стрък
  • брашно - 3 с.л. с връх
  • зехтин - 50 мл
  • масло - 20 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 350 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • магданоз - пресен или сух на вкус
  • сол - на вкус
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъбен бульон - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, като за предпочитане е те да се обелят, пред дългото миене, защото поемат вода и така губят вкусови качества. Нарежете ги на четвъртинки.

Поставете в блендер и смелете лука, чесъна и целината. Запържете ги за две минути в загрятите масло и зехтин и добавете гъбите. Гответе още 4-5 минути на умерен огън, като сипнете малко водичка, за да не загарят.

Щом водичката се изпари, сипете брашното наведнъж и бъркайте около минута.

Смесете прясното и киселото мляко с водата и налейте при непрестанно бъркане. Добавете солта и магданоза /наситнен/ и гответе, докато напълно изчезне миризмата на сурово брашно и постигнете желаната от вас гъстота на кашичката (от 7 до 10 мин).

В процеса на готвене бъркайте периодично, за да не загаря или намалете огъня до много ниска степен.

Измийте ориза от нишестето и го сварете за около 15 минути (зависи от вида му, затова вижте указанията на пакета). Похлупете с капак и оставете да престои 5 минути.

Сервирайте кашичката с топка от ориз или оформяйки го с ринг. Поръсете с магданоз и поднесете кашата топла.

Гъбената Каша с Ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
То като гледа човек снимките, като чете това ти описание на рецептурата...., направо да му се прияде!
Браво, Дани!!!
03.03.2018 13:09
2
1
Покажи всички подкоментари