Начин на приготвяне
Почистете гъбите, като за предпочитане е те да се обелят, пред дългото миене, защото поемат вода и така губят вкусови качества. Нарежете ги на четвъртинки.
Поставете в блендер и смелете лука, чесъна и целината. Запържете ги за две минути в загрятите масло и зехтин и добавете гъбите. Гответе още 4-5 минути на умерен огън, като сипнете малко водичка, за да не загарят.
Щом водичката се изпари, сипете брашното наведнъж и бъркайте около минута.
Смесете прясното и киселото мляко с водата и налейте при непрестанно бъркане. Добавете солта и магданоза /наситнен/ и гответе, докато напълно изчезне миризмата на сурово брашно и постигнете желаната от вас гъстота на кашичката (от 7 до 10 мин).
В процеса на готвене бъркайте периодично, за да не загаря или намалете огъня до много ниска степен.
Измийте ориза от нишестето и го сварете за около 15 минути (зависи от вида му, затова вижте указанията на пакета). Похлупете с капак и оставете да престои 5 минути.
Сервирайте кашичката с топка от ориз или оформяйки го с ринг. Поръсете с магданоз и поднесете кашата топла.
Гъбената Каша с Ориз е готова.
Коментари
Браво, Дани!!!