Медени Ореховки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1126
15
03/03/2018
"Медени ореховки - насладата ви е гарантирана "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции45
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 170
  • Преглеждания за месеца296
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете ореховите ядки в тиган и ги запечете на умерен огън за кратко, докато замирише но печени орехи.

В купа смесете яйцата, меда, мекото масло, захарта и содата, разбъркайте. Начупете с пръсти ореховите ядки на едро и ги прибавете към сместа, разбъркайте добре.

Прибавете чашите брашно една по една, като след всяка месите до усвояването му. На мен не ми стигна до незалепващо тесто и добавих още малко, затова внимавайте.

Поставете готовото тесто в найлонов плик и го поставете в хладилника за не повече от 30 минути.

От тестото оформете топчета, колкото орех, и леко ги притеснете на питка, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете за около 18 минути до лек меден загар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 22:30
едни от любимите ми сладки
0
0