Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа от тиква ала Петя

Кремсупа от тиква ала Петя

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Кремсупа от тиква ала Петя
Снимка: Петя Тоскова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Каквото и да ѝ е името, да знаете, че става дума за най-вкусната кремсупа от тиква, която ще опитате"

Необходими Продукти

  • тиква - 1.5 кг (Цигулка или Матилда)
  • праз лук - 2 бр.
  • червена леща - 1 ч.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 3 стъбла
  • сол - 1 щипка
  • пипер маланж
  • чубрица - 1 щипка
  • зеленчуков бульон - 2 кубчета
  • олио
  • масло - 50 г
  • Крутони
  • хляб
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • кашкавал
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета, нарязваме морковите и праза на колелца и трите ги слагаме в тавичка, като ги посоляваме и прибавяме малко олио, слагаме малко вода и ги запичаме в фурната.

В тенджера с вода слагаме червената леща, като сме я почистили и измили, прибавяме целината и ги варим на слаб огън, като овкусяваме с пипер меланж, сол и чубрицата и зеленчуковите бульончета.

След като са готови, в тенджерата с лещата добавяме и тиквата, прибавяме и маслото и пасираме с пасатора. Ако искате да е по-рядка, добавете топла вода към тиквената супа.

Крутоните: Нарежете хляба на кубчета в тавичка и ги овкусете с черния пипер, чубричата, поръсете с олио, настържете чесъна и кашкавала на вкус по ваша преценка.

Сложете ги във фурната, като периодично ги разбърквате до готовност.

Кремсупата от тиква ала Петя е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: