Начин на приготвяне
Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета, нарязваме морковите и праза на колелца и трите ги слагаме в тавичка, като ги посоляваме и прибавяме малко олио, слагаме малко вода и ги запичаме в фурната.
В тенджера с вода слагаме червената леща, като сме я почистили и измили, прибавяме целината и ги варим на слаб огън, като овкусяваме с пипер меланж, сол и чубрицата и зеленчуковите бульончета.
След като са готови, в тенджерата с лещата добавяме и тиквата, прибавяме и маслото и пасираме с пасатора. Ако искате да е по-рядка, добавете топла вода към тиквената супа.
Крутоните: Нарежете хляба на кубчета в тавичка и ги овкусете с черния пипер, чубричата, поръсете с олио, настържете чесъна и кашкавала на вкус по ваша преценка.
Сложете ги във фурната, като периодично ги разбърквате до готовност.
Кремсупата от тиква ала Петя е готова.