Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа от печена тиква

Кремсупа от печена тиква

Кремсупа от печена тиква1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Страхотна идея за хапване - не само ще приготвите нежна кремсупа от тиква, но и може да поднесете тази вкусотия направо в тиквата"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг печена
  • червен лук - 1
  • джинджифил - 75 г
  • мента - 3 стръка
  • зехтин - 3 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • кокосово мляко - 125 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се нарязва и се слага в тиган с три лъжици зехтин. Запържва се със стръкчето мента, рендосания джинджифил и ситно нарязания червен лук.

Добавя се в тенджера и се залива със зеленчуковия бульон.

Като закъкри, се добавя кокосовото мляко.

С пасатор се пасира тиквената супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: