Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Тиквена Супа»Кремсупа от тиква с булгур

Кремсупа от тиква с булгур

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Кремсупа от тиква с булгур
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
15/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Сервирайте кремсупа от тиква с булгур подправена с чесън и копър, заквасена сметана и люти чушки."

Необходими Продукти

  • тиква - 600г
  • булгур - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сушена мента - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • джоджен - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • заквасена сметана
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата от кората и семките. Нарежете на парчета и изпечете във фурна за 40 минути.

В тенджера поставете зехтина и нарязания на ситно лук. Запържете за кратко, добавете моркова и чесъна. След това прибавете доматеното пюре и подправките.

Налейте вода около 1 л и прибавете булгура и нарязания на дребно картоф. Варете до пълното сваряване на продуктите. Прибавете и тиквата. Пасирайте всичко до еднородна смес.

Разредете тиквената супа с още вода до желаната гъстота. Варете още 10 минути.

Пригответе си запръжка от 1 ч.л. пушен червен пипер и 2 с.л. краве масло. Сгрейте мазнината и прибавете червения пипер.

Бъркайте енергично до приятен заряд и прибавете към много вкусната кремсупата.

Разбъркайте.

Сервирайте кремсупа от тиква с булгур подправена с чесън и копър, заквасена сметана и люти чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: