Начин на приготвяне
Почистете тиквата от кората и семките. Нарежете на парчета и изпечете във фурна за 40 минути.
В тенджера поставете зехтина и нарязания на ситно лук. Запържете за кратко, добавете моркова и чесъна. След това прибавете доматеното пюре и подправките.
Налейте вода около 1 л и прибавете булгура и нарязания на дребно картоф. Варете до пълното сваряване на продуктите. Прибавете и тиквата. Пасирайте всичко до еднородна смес.
Разредете тиквената супа с още вода до желаната гъстота. Варете още 10 минути.
Пригответе си запръжка от 1 ч.л. пушен червен пипер и 2 с.л. краве масло. Сгрейте мазнината и прибавете червения пипер.
Бъркайте енергично до приятен заряд и прибавете към много вкусната кремсупата.
Разбъркайте.
Сервирайте кремсупа от тиква с булгур подправена с чесън и копър, заквасена сметана и люти чушки.