Пилешки Хапки на Тиган

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Пилешки Хапки на Тиган3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"И хапки ще приготвим, и сосче към тях, вие само заповядайте на гости"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • цедено мляко - 100 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
  • кисело мляко - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на хапки.

В купа смесваме цеденото мляко и 1 с.л. червен пипер.

Сипваме пилешките хапки в сместа, разбъркваме и прибираме в хладилника за 1 час, за да се маринова месото.

Загряваме олио в дълбок тиган и изпържваме хапките до златисто. Изваждаме ги върху хартия да се отцедят. Посоляваме.

В купичка сипваме киселото мляко и солта и разбъркваме.

Поръсваме отгоре останалия червен пипер и сервираме, като сос към хапките.

Пилешките Хапки на Тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: