Добруджански бюрек

06/03/2018
"Прословутият Добруджански бюрек вече и на вашата трапеза - да ви е сладко"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
61 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо470 663
  • Преглеждания за месеца1746
  • Преглеждания за седмицата465
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена61

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави плънката, като содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се прибавя разбитото яйце и сместа отново се разбива, докато стане хомогенна.

Накрая към нея внимателно се слага натрошеното сирене.

В намазана с мазнина тава се подреждат 3 кори, като всяка се поръсва с мазнина.

Слага се плънка, отново 3 кори с мазнина, плънка и така до свършването на продуктите, като се завършва с кори. Нарязва се като торта.

Залива се първо с горещо масло, а след това със смес от прясното мляко с яйцата.

Слага се бюрекът във фурната и се пече до призовяване.

Рейтинг

5 11
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Тодорова
Чудесна рецепта! Намалих количеството на олиото до 80 мл и го смесих с разтопеното масло. Направих бюрека с Одрински кори, но следващия път ще избера по-мекички. Страхотна рецепта. Благодаря!
0
0
Anelia Darakeva
Anelia Darakeva
02.06.2019 19:27
направих го бюрека,стана невероятен,,промених само това навсякъде между корите поръсих с краве масло,,вместо олио,,благодаря за прекрасната рецепта
3
0
Цвети Хаджипеткова
Правих го, много е вкусен, но е много мазен. Според мен мазнината е много и трябва да се сложи 2/3 от нея, че даже и по-малко.
3
0