Добруджански бюрек

06/03/2018
"Прословутият Добруджански бюрек вече и на вашата трапеза - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
45 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо176 851
  • Преглеждания за месеца8408
  • Преглеждания за седмицата2838
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена45

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави плънката, като содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се прибавя разбитото яйце и сместа отново се разбива, докато стане хомогенна.

Накрая към нея внимателно се слага натрошеното сирене.

В намазана с мазнина тава се подреждат 3 кори, като всяка се поръсва с мазнина.

Слага се плънка, отново 3 кори с мазнина, плънка и така до свършването на продуктите, като се завършва с кори. Нарязва се като торта.

Залива се първо с горещо масло, а след това със смес от прясното мляко с яйцата.

Слага се бюрекът във фурната и се пече до призовяване.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Цвети Хаджипеткова
Правих го, много е вкусен, но е много мазен. Според мен мазнината е много и трябва да се сложи 2/3 от нея, че даже и по-малко.
1
0
Цвети Хаджипеткова
Залива се със сгорещеното краве масло, а тази 1/2 чаша олио за какво е и кога се слага то ?
0
0
Йорданка Ковачева
Пише, че между всеки три кори се слага мазнина, именно това е олиото.
2
1
Геновева
Геновева
04.01.2019 21:11
Страхотна рецепта! Благодаря!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв