Добруджански бюрек

06/03/2018
"Прословутият Добруджански бюрек вече и на вашата трапеза - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
53 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259 266
  • Преглеждания за месеца1227
  • Преглеждания за седмицата416
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена53

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави плънката, като содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се прибавя разбитото яйце и сместа отново се разбива, докато стане хомогенна.

Накрая към нея внимателно се слага натрошеното сирене.

В намазана с мазнина тава се подреждат 3 кори, като всяка се поръсва с мазнина.

Слага се плънка, отново 3 кори с мазнина, плънка и така до свършването на продуктите, като се завършва с кори. Нарязва се като торта.

Залива се първо с горещо масло, а след това със смес от прясното мляко с яйцата.

Слага се бюрекът във фурната и се пече до призовяване.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Anelia Darakeva
Anelia Darakeva
02.06.2019 19:27
направих го бюрека,стана невероятен,,промених само това навсякъде между корите поръсих с краве масло,,вместо олио,,благодаря за прекрасната рецепта
1
0
Цвети Хаджипеткова
Правих го, много е вкусен, но е много мазен. Според мен мазнината е много и трябва да се сложи 2/3 от нея, че даже и по-малко.
2
0
Цвети Хаджипеткова
Залива се със сгорещеното краве масло, а тази 1/2 чаша олио за какво е и кога се слага то ?
0
0
Йорданка Ковачева
Пише, че между всеки три кори се слага мазнина, именно това е олиото.
3
1