Добруджански бюрек

06/03/2018
"Прословутият Добруджански бюрек вече и на вашата трапеза - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96 992
  • Преглеждания за месеца13594
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави плънката, като содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се прибавя разбитото яйце и сместа отново се разбива, докато стане хомогенна.

Накрая към нея внимателно се слага натрошеното сирене.

В намазана с мазнина тава се подреждат 3 кори, като всяка се поръсва с мазнина.

Слага се плънка, отново 3 кори с мазнина, плънка и така до свършването на продуктите, като се завършва с кори. Нарязва се като торта.

Залива се първо с горещо масло, а след това със смес от прясното мляко с яйцата.

Слага се във фурната и се пече до призовяване.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Яница Николова
Супер!
1
0
Йорданка Ковачева
Вкусен и сочен се получи! Благодаря!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв