Постни Гювечета с Ориз

06/03/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 629
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • домата - 2 бр.
  • печурки - 100 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • зехтин - за готвене
  • гореща вода - 3 ч.ч
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • универсална подправка - 1 с.л. домашна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре ориза и го накисваме във вода за 30 минути. Лука, домата, гъбите и чесъна измиваме и нарязваме на дребно. Пиперът почистваме и режем на лентички.

Всичко това омесваме с ориза, добре разбъркваме и поставяме в гювечетата.

При поставянето измерваме всичко това с чаша,

Колкото смес поставим в чашата, три пъти толкова вода слагаме в гювечетата.

Имайте предвид, че оризът набъбва и не слагайте голямо количество от сместа.

Отгоре поръсваме със зехтина и поставяме във фурната.

Печем до готовност.

След като извадим, поръсваме всяко едно гювече с смлян черен пипер .

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар