Начин на приготвяне
В тавата, в която ще се пекат картофите, се задушат нарязаните лук и морков. Към тях се прибавят изчистените, измити и нарязани на по-едри парчета картофи (в случая са нарязани на четири по дължина).
Картофите се запържват малко повече - до лека промяна на цвета, и, разбира се - при непрекъснато разбъркване.
Следва брашното (може и да го пропуснете) - пържи се 1-2 мин и то и се прибавя червеният пипер. Разбъркват се хубаво картофите, за да се овалят в пипера, и се заливат с топлата вода. Водата трябва да покрива картофите, защото сме им сложили брашно.
Слага се сол на вкус, смлян черен пипер, зърната черен пипер, дафинов лист и 2-3 щ. чубрица (идеята е да се сложи малко повече чубрица, отколкото по принцип се слага).
Тавата се оставя на котлона, докато водата заври, и след това веднага се слага в предварително загрятата фурна.
Картофите се пекат около 30-35 мин до пълната им готовност. Наблюдавайте ги, ако останат без вода и не са готови, долейте им гореща вода.
И накрая ми оставя да ви пожелая Добър апетит, защото са наистина много вкусни, сочни и топящи се в устата картофки!