Запечени картофи по провансалски

04/03/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф76369946211
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 094
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг средно големи
  • масло - 3 с . л., разтопено
  • чесън - 3 скилиди, пресован
  • магданоз - 1 с.л., наситнен
  • кошер сол
  • пармезан - 2 с.л., настърган
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.
Плоска тава, покрита с намаслена хартия.

Картофите се измиват, не се обелват и се поставят в тенджера с вода, за да се сварят до готовност. След това, както са горещи, се подреждат в тавата и с пресата за картофи леко се разпукват, но да не се превърнат в пюре.

В купичка се разтопява маслото, добавя се чесънът и наситнен магданоз. Със супена лъжица се полива всеки картоф. Поръсва се с кошер сол и черен пипер.

Пече се на 180 градуса за около 15 мин.

Изваждат се от фурната и всеки картоф се поръсва с настърган пармезан.

Допичат се до златисто за около 10 -15 мин.

Сервират се горещи.

Източник: So Delicious

Към запечените картофи може да се добавят и няколко пълнени с масло и пармезан печурки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар