Начин на приготвяне
Подгответе агнешкото бутче за печене. Сложете го в подходяща тава за печене и овкусете със сол.
Разтопете леко маслото. Прибавете червеният пипер и останалите подправки. Разбъркайте.
Направете няколко пробождания с помощта на остър нож върху бутчето.
Почистете чесъна, като махнете излишните люспи, но не белите скилидките докрай.
Пъхнете във всеки прорез скилидка чесън, като предварително смачкате леко всяка една.
Намажете обилно бутчето с маслото с подправки.
Налейте 2-3 ч.ч. хладка вода. Завийте много добре тавата с алуминиево фолио.
Изпечете агнешкото месо на бавен огън за около 3-4 часа.
В края на печенето може да отвиете фолиото и да допечете до златист загар.
Коментари