Сурова наденица с картофи

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
05/03/2018
"Любима комбинация, любим вкус - кой може да му устои "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 968
  • Преглеждания за месеца299
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сурова наденица - 2 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр. средни
  • праз лук - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка кромид
  • морков - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 200 г консерва
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате нарязаната наденица на парчета.

Добавяте нарязаните зеленчуци наведнъж към наденицата.

Когато те омекнат, добавяте доматите, дом. концентрат, солта, захарта

и подправките.

След около 3-4 мин добавяте нарязаните картофи на по-едри кубчета.

След две-три минути доливате вода - толкова, че почти да облее ястието.

Поставяте тавата във фурната и печете на 200°C за около 20 мин.

Поднасяте топло ястието, поръсено с магданоз и салата за сезона.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Маруся Петрова
Много добре се получи. Нямах доматено пюре и сложих повече домати. Много е вкусно.
1
0