Сурова наденица с картофи

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
Сурова наденица с картофи
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
27/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
"Любима комбинация, любим вкус - кой може да му устои"

Необходими Продукти

  • сурова наденица - 2 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр. средни
  • праз лук - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка кромид
  • морков - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 200 г консерва
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате нарязаната наденица на парчета.

Добавяте нарязаните зеленчуци наведнъж към наденицата.

Когато те омекнат, добавяте доматите, доматения концентрат, солта, захарта и подправките.

След около 3-4 минути добавяте нарязаните картофи на по-едри кубчета.

След две-три минути доливате вода - толкова, че почти да облее ястието.

Поставяте тавата във фурната и печете картофите на 200°C за около 20 мин.

Поднасяте топло ястието, поръсено с магданоз и салата за сезона.

Суровата наденица с картофи е готова.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: