Джудже кебап - ирански пилешки шишчета

Драгомир
Драгомир
Новак
26/11/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 326
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 бр. пилешки гърди без кожа
  • лук - 1 средно голяма глава, настъргана
  • кисело мляко - 1 ч.ч. пълномасленото
  • зехтин - 3 - 4 с.л. студено пресован
  • лайм - 3 - 4 с.л. прясно изцеден сок
  • шафран - 1 ч.л. на прах, разтворен в 2 - 3 с.л. гореща вода
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джудже кебап са традиционни шишчета (Jujeh kabab) от пилешко месо в Иран. за да ги приготвите смесете в купа киселото мляко, лука, зехтина, сока от лайм, разтворения във вода шафран, сол и черен пипер. Объркайте добре маринатата, като лимоновия сок, солта и черния пипер добавете на вкус.

Нарежете пилешкото на късчета, поставете го в купа и полейте маринатата. Оваляйте добре късчетата пилешко, като се уверите, че всяко е покрито със соса. Покрийте с фолио и сложете в хладилник за 6-8 часа.

Нанижете пилешките парчета на метални шишчета и ги изпечете на гореща скара. Поднесете Джудже кебап с гарнитура от с сварен и овкусен ориз, кисело мляко, салата, пресни билки и кисели краставички.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар