Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с пресни сливи

Телешко с пресни сливи

Телешко с пресни сливи
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Любима комбинация от телешко със сини сливи - опитайте я непременно"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • масло - 3 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 5 бр.
  • сини сливи - 700 г
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер - на зърна
  • канела - 1 пръчица
  • захар - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и подсушава. Нарязва се на порции, изпържва се в мазнината и се изважда. В същата мазнина се слага ситно нарязаният лук и се пържи до златисто. Прибавят се ситно нарязаните домати и моркови.

Месото се връща в тенджерата и се залива с гореща вода - колкото да го покрие. Оставя се да ври на умерен огън, докато омекне.

Сливите се измиват, махат се костилките им и се прибавят към месото. То се посолява на вкус.

Слага се черен пипер и канелата. Отделно се забъркват захарта, брашното и малко сол и се изсипват при ястието. То се оставя да къкри на слаб огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: