Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бланширан Ориз с Пилешко

Бланширан Ориз с Пилешко

Бланширан Ориз с Пилешко
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Вкусно и здравословно ястие само в няколко лесни стъпки"

Необходими Продукти

  • бланширан ориз - 1 и 1/2 ч.ч
  • пилешко месо - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • замразени зеленчуци - 400 г микс от
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 к.л. 10 зеленчука
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода се сварява до полуготовност пилешкото месо. Изважда се и се нарязва на средно големи парчета.

В подсолена вода се сварява и бланшираният ориз. След като е готов, се измива със студена вода.

Докато се вари в дълбок тиган, се сгорещява мазнина и в нея се изпържват леко разбитите яйца, като се разбъркват периодично.

Готовите яйца се изваждат и на тяхно място се слага полусвареното и нарязано пилешко месо.

След това се прибавя нарязаният на дребно зелен лук. След като са се позапържили, към тях се прибавят замразеният микс от зеленчуци.

Щом омекнат зеленчуците в тигана, се изсипва предварително свареният ориз и изпържените яйца.

Ястието се овкусява с малко сол и подправка 10 зеленчука.

Поднася се поръсено с нарязан на дребно зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: