Начин на приготвяне
Бланшираният ориз се сварява в тенджера с подсолена вода. Вари се подобно на паста - с повече вода.
След като се свари, се отцежда и измива със студена вода.
Докато се вари, зеленчуците се обелват, почистват и нарязватю: лукът на полумесеци, морковът на кръгчета, чушката на ленти, гъбите на филийки, а броколите се разделят на малки розички.
В дълбок тиган се загрява зехтин, зеленчуците се слагат в него и се запържват, като периодично се разбъркват.
Когато омекнат се прибавя соевият сос, а след него и оризът. Ястието се разбърква, ако е необходимо се прибавя сол и се овкусява с черен пипер.
Оризът със зеленчуци се сервира с нарязани на ситно перца зелен лук.
Бланшираният ориз със зеленчуци е готов.
Коментари