Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Бланширан ориз със зеленчуци

Бланширан ориз със зеленчуци

Бланширан ориз със зеленчуци
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"За всички, които постят, това е вкусен обяд, а за лакомниците, които не могат без мръвки - това е мега вкусна гарнитура"

Необходими Продукти

  • бланширан ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • печурки - 6 бр. гъби
  • броколи - 200 г
  • сол
  • зехтин - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • зелен лук - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланшираният ориз се сварява в тенджера с подсолена вода. Вари се подобно на паста - с повече вода.

След като се свари, се отцежда и измива със студена вода.

Докато се вари, зеленчуците се обелват, почистват и нарязватю: лукът на полумесеци, морковът на кръгчета, чушката на ленти, гъбите на филийки, а броколите се разделят на малки розички.

В дълбок тиган се загрява зехтин, зеленчуците се слагат в него и се запържват, като периодично се разбъркват.

Когато омекнат се прибавя соевият сос, а след него и оризът. Ястието се разбърква, ако е необходимо се прибавя сол и се овкусява с черен пипер.

Оризът със зеленчуци се сервира с нарязани на ситно перца зелен лук.

Бланшираният ориз със зеленчуци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Люси Осипова
Люси Осипова
Mmm good idea
21.06.2019 18:54