Риба, маринована в буркани

Риба, маринована в буркани1 / 2
07/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви36 мин.
Общо66 мин.
Порции1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре паламуда от вътрешностите, хубаво измиваме и поставяме в тавичка. Вътрешната изчистена част пълним със сол и покриваме цялата риба.

Накланяме тавичката, така че да се оттича водичката, която се получава.

Така оставяме за 36 часа, за да може рибата да поеме необходимата сол.

Нарязваме на парчета и нареждаме в буркани, като между парчетата слагаме и подправките.

Най-отгоре заливаме с олио.

Оставяме буркана с паламуда около 3-4 дни и след това е готов за консумиране.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: