Кекс с оранжада

07/03/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Дали тайната на вкусния и пухкав кекс не се крие в оранжадата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 333
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - 240 г за кекс
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилена захар - 1 пакет
  • олио - 100 мл
  • оранжада - 100 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбивате яйцата със захарта и ванилената захар до побеляване. Добавяте наведнъж олиото и оранжадата и продължавате да разбивате за кратко. Пресявате брашното и добавяте и него, след това бакпулвера.

Разделяте сместа на 2 части - в едната добавяте какаото. Във форма за кекс, намазана с маргарин и поръсена с брашно, изсипвате кафявата смес, а отгоре бялата.

Поставяте формата в студена фурна и я включвате на 170 градуса, но само долният реотан. След 20-ина минути включвате и двата реотана и печете още толкова.

Проверявате с клечка и когато тя е суха изваждате кекса и го покривате с кърпа.

След 15 мин внимателно минавате с нож по краищата, колкото да го отлепите от формата.

Нарязва се напълно изстинал, поръсен с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Потребител#208099.
Много апетитно :))
0
0
Потребител#208099.
Много апетитно :))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв