Вегетариански крокети от патладжан със тофу

07/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8464923178
"Какво обичат да похапват вегетарианците ли - ами вкусни крокети от патладжан с тофу "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте патладжана и без да го подсушавате и белите го разполовете надлъжно и го поставете с разрязаната част надолу в тавичка върху хартия за печене. Ръснете малко зехтин и сол и го пъхнете във фурната, загрята предварително на 200 градуса за 20-30 минути или до пълно омекване и готовност.

2. Щом изстине отцедете добре водичката, която е пуснал, обелете и поставете в купа заедно с тофуто, чесъна, галетата, дивия лук, солта и сушения магданоз. Пасирайте до гладка и гъста смес. Гъстотата може да варира според това колко месест е патладжанът, който сте използвали. Ако сместа ви се стори рядка може да добавите още галета или тофу. За по "невегетариански" вариант може да си добавите и малко крема или топено сирене.

3. С навлажнени ръце оформяйте кръгли крокети и ги овалвайте в галета. Подреждайте върху хартия за печене или в предварително намазнена тавичка.

4. Поръсете със зехтин и изпечете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20 минутки или до желаният от вас загар.

5. Поднесете набодени на клечки и по ваше предпочитание може да гарнирате със сос или разядка от червени чушки или обикновена лютеница.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар