Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Тиганици с бакпулвер и коняк

Тиганици с бакпулвер и коняк

Тиганици с бакпулвер и коняк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • щипка сол
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 п.
  • коняк - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното с бакпулвера. В друга купа разбиваме яйцето със захарта и киселото мляко.

Постепенно прибавяме брашното и разбъркваме.

Загряваме на средно висока температура повечко олио. Със супена лъжица загребваме от сместа и пускаме в горещото олио.

Пържим и от двете страни. Готовите тиганици ръсим с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: