Свинско месо с кисело зеле и ориз в тенджера

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
10/03/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 423
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на порции и се слага в тенджерата със загрято олио да се запържи от всички страни докато побелее. Киселото зеле се нарязва на тънки ленти и се слага върху месото.

Отгоре зелето се поръсва с червен пипер и се наливат около две чаени чаши вода. Тенджерата се похлупва и се оставя да се готви докато зелето омекне.

Разбърква се периодично и ако зелето все още е твърдо, а водата се е изпарила, се долива ако е необходимо.

Малко преди готовност се прибавя измитият ориз. Ястието се готви на тих огън, докато се свари оризът.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар