Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско месо с кисело зеле и ориз в тенджера

Свинско месо с кисело зеле и ориз в тенджера

Свинско месо с кисело зеле и ориз в тенджера
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Добре позната рецепта за добре познато ястие - свинско с кисело зеле и ориз"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на порции и се слага в тенджерата със загрято олио да се запържи от всички страни докато побелее. Киселото зеле се нарязва на тънки ленти и се слага върху месото.

Отгоре зелето се поръсва с червен пипер и се наливат около две чаени чаши вода. Тенджерата се похлупва и се оставя да се готви докато зелето омекне.

Разбърква се периодично и ако зелето все още е твърдо, а водата се е изпарила, се долива ако е необходимо.

Малко преди готовност се прибавя измитият ориз. Ястието се готви на тих огън, докато се свари оризът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: