Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Весели празнични мартенски маслени бисквити

Весели празнични мартенски маслени бисквити

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Весели празнични мартенски маслени бисквити
Снимка: marcheva14
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Вкусни маслени бисквитки, посветени на най-хубавия и женски месец от годината"

Необходими Продукти

  • брашно - 190 г бяло
  • масло - 100 г стайна температура
  • пудра захар - 60 г
  • яйца - 1 жълтък
  • сол - щипка
  • вода - 1 до 2 с.л. студена
  • ванилия - 1 бр. суха
  • какао - за рисунка
  • шаблон за рисунка
  • хранителна боя - бяла за рисунка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с миксер се разбива маслото и захарта. Добавя се жълтъкът, разбива се, докато се приеме, добавя се ванилията, солта и брашното.

Замесва се меко и нелепнещо тесто. Ако тестото не може да се събере, се добавя 1 с. л. вода, но много внимателно, капка по капка.

Разточва се между две хартии за печене около 0.6 до 0.8 см. Взима се шаблон по избор и се притиска върху тестото, за да се отбележи. С четка или с дървено шишче се отбелязват формите на шаблона.

Тестото се прибира във фризер за около 10 минути да стегне, а след това с форма по избор, кръгла или правоъгълна, се изрязват бисквитите. Оставят се на студено, докато загрее фурната.

Пече се на 170 градуса за около 10 минути или докато крайчетата им леко порозовеят.

Забележка: Може да се ползват различни молдове за шоколад и след като стегне шоколадът в тях да се залепи върху бисквитата, също и подходящи шаблони.

В момента не разполагах с готов шаблон и затова изрисувах сама фигурка, поставих върху тестото и с клечка се отбелязват очертанията. След като са готови бисквитите с бяла хранителна боя се отбелязват очертанията на фигурата.

Веселите празнични мартенски маслени бисквити са много вкусни!

Кръгла форма за изрязване на бисквитите - 7.5 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: