Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пълнен лаврак с гъби

Пълнен лаврак с гъби

BibiBibi
Новак
1510747
Пълнен лаврак с гъби
Снимка: Bibi
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Перфектният лаврак е пред вас, остава само да намерите перфектната половинка, с която да го разделите"

Необходими Продукти

  • лаврак - 3 големи
  • гъби - 15 средно големи гъбки
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 големи
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 1/2 чаша
  • сол
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви една много лесна и уникално вкусна рецепта за лаврак!

Почиствате лавраците от вътрешностите, люспите и ги намазвате със сол и черен пипер. Оставяме ги настрана и се заемаме с плънката.

За плънката: Задушаваме в олио нарязаната глава лук, морковите и нарязаните на ситни кубчета гъби. Поръсваме със сол и черен пипер.

След като се задушат зеленчуците напълваме коремчетата на рибките със сместа, като слагаме резен лимон върху всяка риба, както и във всяко коремче заедно с плънката. В тавата, където пекох рибките, за да не стои празна, нарязах 1 морков на колелца.

След като всичко ни е подредено заливаме рибката с 1/2 чаша вино и затваряме отгоре тавата с алуминиево фолио. Аз пекох почти час, на 200 градуса фурна. Към средата на печенето махнах фолиото.

Поднесох порциите с пресен копър!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: