Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пълнен лаврак на фурна

Пълнен лаврак на фурна

Пълнен лаврак на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Сервирайте пълнения лаврак с чаша бяло вино и си кажете добър апетит и наздраве!"

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр. по 350 - 400 г всеки
  • маслини - 6 бр. Каламата
  • чери домати - 10 бр.
  • каперси - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 2 клонки пресен
  • сол
  • черен пипер
  • лимон - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лаврака и ги измийте под течаща вода, след което ги подсушете добре.

Намажете лаврака със зехтин, поръсете със сол и черен пипер и сложете в хладилник за 1 час

През това време пригответе плънката.

Нарежете чери доматите на четвъртинки, а чесъна и маслините - на ситно.

Загрейте малко зехтин и запържете за около минута чесъна и клонка пресен розмарин.

Щом отпуснат ароматите си, добавете доматите и каперсите.

Гответе плънката не повече от 5 минути, като разбърквате периодично.

След това махнете розмарина и оставете плънката да се охлади за кратко.

Напълнете рибата с плънката и я сложете в тава върху хартия за печене.

Нарежете половин лимон, както и един чери домат.

Наредете ги върху рибите и сложете по клонка розмарин на всеки лаврак.

Печете лаврака в предварително загрята фурна на 200 °C за около 25-30 минути.

Сервирайте пълнения лаврак с чаша бяло вино и си кажете: добър апетит и наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Чудесно приготвено ястие!
02.07.2023 20:24
1
veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Изглежда невероятно!
02.07.2023 17:19
1
1
Покажи всички подкоментари