Начин на приготвяне
Почистете лаврака и ги измийте под течаща вода, след което ги подсушете добре.
Намажете лаврака със зехтин, поръсете със сол и черен пипер и сложете в хладилник за 1 час
През това време пригответе плънката.
Нарежете чери доматите на четвъртинки, а чесъна и маслините - на ситно.
Загрейте малко зехтин и запържете за около минута чесъна и клонка пресен розмарин.
Щом отпуснат ароматите си, добавете доматите и каперсите.
Гответе плънката не повече от 5 минути, като разбърквате периодично.
След това махнете розмарина и оставете плънката да се охлади за кратко.
Напълнете рибата с плънката и я сложете в тава върху хартия за печене.
Нарежете половин лимон, както и един чери домат.
Наредете ги върху рибите и сложете по клонка розмарин на всеки лаврак.
Печете лаврака в предварително загрята фурна на 200 °C за около 25-30 минути.
Сервирайте пълнения лаврак с чаша бяло вино и си кажете: добър апетит и наздраве!
Коментари