Начин на приготвяне
Представям ви една много лесна и уникално вкусна рецепта за лаврак!
Почиствате лавраците от вътрешностите, люспите и ги намазвате със сол и черен пипер. Оставяме ги настрана и се заемаме с плънката.
За плънката: Задушаваме в олио нарязаната глава лук, морковите и нарязаните на ситни кубчета гъби. Поръсваме със сол и черен пипер.
След като се задушат зеленчуците напълваме коремчетата на рибките със сместа, като слагаме резен лимон върху всяка риба, както и във всяко коремче заедно с плънката. В тавата, където пекох рибките, за да не стои празна, нарязах 1 морков на колелца.
След като всичко ни е подредено заливаме рибката с 1/2 чаша вино и затваряме отгоре тавата с алуминиево фолио. Аз пекох почти час, на 200 градуса фурна. Към средата на печенето махнах фолиото.
Поднесох порциите с пресен копър!