Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме трътките от перушинки и перца ако имат, отстраняваме маслената жлеза. Измиваме още веднъж под течаща вода и отцеждаме в гевгир.
В голяма купа смесваме соевия сос, унисоса, сока от 1/2 лимон, чесъна на люспи, черния пипер и олиото. Слагаме трътките в купата и разбъркваме хубаво. Оставяме за поне 30 минути да се овкусят.
Взимаме тавичка и я покриваме с лист алуминиево фолио. Намазваме го с малко олио.
Нанизваме овкусените трътки на дървени шишчета с малко разстояние помежду им. Нареждаме шишчетата в тавичката.
Включваме фурната на 180 градуса и включен вентилатор и след като загрее, слагаме трътките да се пекат на средна решетка.
След около 20-25 минути са готови. Сервираме с резен лимон.
Чудесно мезе за бяло вино, бира или узо.
Печените Пилешки Трътки На Фурна са готови.