Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Печени Пилешки Трътки На Фурна

Печени Пилешки Трътки На Фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Печени Пилешки Трътки На Фурна8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Ще ни пазите ли печените пилешки трътки на фурна, докато изтичаме да купим още една каса бира"

Необходими Продукти

  • трътки - 600 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • унисос - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • чесън - на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме трътките от перушинки и перца ако имат, отстраняваме маслената жлеза. Измиваме още веднъж под течаща вода и отцеждаме в гевгир.

В голяма купа смесваме соевия сос, унисоса, сока от 1/2 лимон, чесъна на люспи, черния пипер и олиото. Слагаме трътките в купата и разбъркваме хубаво. Оставяме за поне 30 минути да се овкусят.

Взимаме тавичка и я покриваме с лист алуминиево фолио. Намазваме го с малко олио.

Нанизваме овкусените трътки на дървени шишчета с малко разстояние помежду им. Нареждаме шишчетата в тавичката.

Включваме фурната на 180 градуса и включен вентилатор и след като загрее, слагаме трътките да се пекат на средна решетка.

След около 20-25 минути са готови. Сервираме с резен лимон.

Чудесно мезе за бяло вино, бира или узо.

Печените Пилешки Трътки На Фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: