Клин със зеле

Клин със зеле1 / 2
10/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 750 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • вода - хладка
  • За плънката
  • зеле - 1 бр
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето нарязваме на ситно, претриваме със сол и задушаваме. От олиото, брашното, хладка вода и сол на вкус замесваме умерено меко тесто. Разделяме го на топчета.

Оставяме ги да почиват около 30 мин. и ги разточваме на кори, които подреждаме върху покривка, за да поизсъхнат.

Започваме да редим клина. Поръсваме обилно първата кора със зелева смес, покриваме с друга кора и завиваме руло. Свиваме го в тавата на охлюв.

След като подредим по тази начин целия клин, обилно го поръсваме с гореща мазнина и го печем на умерена фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: