Начин на приготвяне
Сварете ориза в тенджера с вода и малко олио, като внимавате да не го разварите, а да остане ал денте - като за ризото.
След като оризът се поохлади, добавете яйцата, сиренето, млякото и сол на вкус, като е добре да опитате преди това сместа.
Объркайте добре сместа, която трябва да е по-рядка заради прясното мляко. Но не се притеснявайте - по време на печенето на клина оризът ще абсорбира излишната течност.
Намажете тавата обилно с масло и олио, за да не залепне клинът.
Сложете 3 кори за баница, като краищата им трябва да се подават извън стените на тавата. Сипете плънката за баницата, заравнете и преценете тя да не е по-дебела от 3 см. Загърнете отгоре с краищата на корите и сложете още 3 кори за капак.
Най-добре да печете автентичния клин на върху печка с дърва, но може и във фурната, но само на долен реотан.
След като се изпече, с помощта на дъска или нещо плоско, подобно, обърнете баницата, върнете я в намаслена тава и изпечете и от другата страна. Намажете обилно отгоре с масло.
Изпечете клина до златиста коричка, извадете и загърнете хубаво с кърпа, за да се задуши.
Може да приготвите клин на тиган, но в този случай разделете плънката на две или три -зависи колко е голям тиганът ви. Печете клина на слаб котлон, за да не загори, като отново се обръща.
Да ви е сладко!