Традиционна Клин чорба

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Традиционна Клин чорба1 / 2
04/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 4 стръка (400 г) праз
  • брашно - 1 ч.ч. (200 г)
  • джанки - 1 и 1/2 ч.ч. зелени или 1/2 ч.ч. сушени джанки
  • домати - 3 - 4 бр. (200 г)
  • олио - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на ситно, сложете го в тенджера и го залейте с брашното, което сте размили с малко студена вода.

Залейте с олиото и 5 ч.ч. гореща вода. Кипнете и варете до омекването на праза, след което добавете ситно нарязаните домати и джанките.

Варете още 15 минути. Преди поднасяне може да поръсите с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: