Начин на приготвяне
В купа пресейте 500 г брашно, добавете солта и разбъркайте. Разтворете маята и захарта в топлото прясно мляко, прибавете разбитото с вилица яйце, смесено с олиото, и разбъркайте. Сипете течната смес към сухата и бъркайте докато може, след което замесете тестото с ръце.
Завийте тестото със стреч фолио и оставете за 1 час да втасва на топло. Върху леко набрашнен плот поставете тестото и без да премесвате разточете на кора с дебелина 1 см. С ринг или чаша изрежете кръгли питки, които оставяте така за 30 минути да втасат.
На умерен огън нагрейте повечко олио, намалете огъня на слаб и пържите мекичките до предпочитания от вас загар.
Сервирайте топли с любимото ви сладко или сирене, или просто поръсете с пудра захар.
Коментари