Меки Мекици

A.KundevaA.Kundeva
Чирак
4952560
Меки Мекици
Снимка: A.Kundeva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Може да се остави за цяла нощ в хладилника тестото за мекиците, като на сутринта стават още по-пухкави мекичките."

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, киселото мляко се разбърква със содата, после се добавят яйцето, солта и олиото.

Добавят се към брашното и се замесва меко тесто за мекици.

Слага се фолио и се оставя да втаса. Може да се остави за цяла нощ в хладилника - хладилно тесто, като на сутринта стават още по-пухкави мекичките.

Оформяме с разтегляне и пържим в сгорещено олио меките мекици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много вкусни и апетитни!
09.11.2022 07:26
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесни!
09.11.2022 07:25