Начин на приготвяне
Лукът се обелва и се измива. Чушките се измиват и се почистват от семките. Доматите също се измиват, срязват се на две и се почистват от зелената част.
Обеленият и измит лук се нарязва на полумесеци. Почистените чушки се режат на малки парчета. Срязаните на две домати се настъргват на едро ренде. Люспата се изхвърля.
В дълбок тиган се загрява олиото. В него се изсипват лукът и чушките, и се запържват до омекване.
След като омекнат се изсипват настърганите домати. Слагат се солта, захарта и черният пипер.
Котлонът се намалява на слаб огън и се оставя да ври половин час.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни летни манджи, този вкусен паприкаш или неповторимия рататуй.
Коментари