Начин на приготвяне
Почистих чушките, като отстраних дръжките с нож и ги измих.
Чушките ги нарязах на 2, след това ги подсуших с кухненска хартия и сложих в купа.
След което върху котлона в подходящ съд загрях олио.
Пуснах чушките в сгорещеното олио, като котлонът ми беше на средна температура.
След това разбърках с дървена лъжица, да се позапържат и леко да омекнат.
След това дойде ред и на чесъна, него го почистих, измих и накълцах на по-едро.
Прибавих го към чушките, след това сол и червен пипер и разбърках.
Добавих доматите към другите продукти и след това добавих щипка захар към вкусната яхния.
Намалих котлона и оставих да покъкри за около 15 минути.
След като чушчената манджа бе готова снех от котлона.
Поднесох лятна яхния с чушки сиврия с плочка сирене.
Коментари