Начин на приготвяне
Измивам първо зеленчуците и ги почиствам. Лукът нарязвам на полумесеци, чушките на средни кубчета, а чесъна, моркова и лютата чушка на ситни зарчета.
Доматите пасирам в блендер. В подходяща тенджера сипвам растителната мазнина, като към нея добавям лука.
След като той се задуши прибавям чушките и моркова. Посолявам и изчаквам и тези зеленчуци да омекнат, като разбърквам непрекъснато и термичната обработка е под капак.
Добавям доматите, чесъна, захарта и лютата чушка. Отхлупвам съда и разбърквам, докато ястието остане на мазнина. Тогава добавям размитото в малко студена вода брашно и отстранявам от огъня.
Аранжирам със ситно нарязан магданоз. Гарнирам с кебапчета и зеленчукова салата.
Съвет: Лютите чушки могат да се добавят и накрая, ако консумиращите не понасят пикантното.