Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени брюкселски зелчета

Пълнени брюкселски зелчета

Пълнени брюкселски зелчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 1 кг
  • картофи - 400 г
  • майонеза - 200 г
  • домати - 4 бр.
  • лимонов сок - 20 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселските зелчета се измиват, почистват се откъм страната на пънчето и леко се издълбават с нож. След това се задушават, докато омекнат, в малко олио и леко подсолена вода.

Готовото зеле се прецежда и се подрежда върху кръгчета домати, поставени в салатиера. Картофите се сваряват, обелват и се нарязват на много малки кубчета.

Посоляват се, поръсват се с черен пипер на вкус, смесват се с майонезата и лимоновия сок и сместа се разбърква. С нея се пълнят зелчетата. Отгоре се украсяват с малко парченце домат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: