Печени Пълнени Ябълки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
11/03/2018
"Любим десерт на малки и големи - да ви е вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 121
  • Преглеждания за месеца458
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печени Ябълки

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват добре. С остър нож се изрязва горната им част като капаче, а после се издълбава вътрешността им.

В купа се приготвя пълнежът, като се смесват сушените боровинки, стафидите, счуканите на дребно орехи, канелата и кафявата захар. Плънката се обърква добре и се разпределя в издълбаните ябълки.

Върху всяка ябълка се поставя по парченце краве масло (не повече от супена лъжица), а отгоре се покрива с изрязаното капаче. Подреждат се в тавичка в която се налива малко вода, колкото да не залепнат ябълките.

Десертът се пече в загрята на 190 градуса фурна, докато ябълките омекнат и леко покафенеят.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар