Лапад в буркани

12/03/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 089
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • лапад - 1 кг листа
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да се съхрани лападът, трябва да изберем млади листа. Ако са по-едри, им махаме жилата по средата.

Измиваме и оставяме да се отцедят.

В съд със сгорещено олио поставяме листата, добавяме солта и разбъркваме .

Всичко това объркваме на огъня няколко пъти и премахваме.

Пълним в буркани и стерилизираме за 10 минути.

Цветни капачки за стандартни буркани - ф53
За вашата зимнина препоръчваме:
Цветни капачки за стандартни буркани - ф53
3.25 лв.
Виж ››

Каквото и да ви говорят - най-вкусната зимнина се затваря с помощта на тези качествени цветни капачки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар