Начин на приготвяне
Начупете шоколада, който е препоръчително да е с голям процент съдържание на какао (60-70%). Към него прибавете 4-5 с.л. вода и маслото и го пъхнете в микровълновата, за да се поразмекне, извадете го и с бъркане сместа ще се хомогенизира.
В друг съд отделете белтъците и ги разбийте на сняг. А жълтъците ги прибавете към шоколадовата смес заедно с лъжицата коняк и ги разбъркайте. Към получената смес се добавят на няколко пъти снега от белтъци и се разбърква бавно и внимателно, за да не спада.
В някаква форма наредете нарязаните парченца руло, като ги подредите по дъното и стените на съда, който сте избрали, а шоколадовия мус излейте в средата.
Оставете в хладиник да стегне за 12 часа (аз лично не мога да чакам толкова време, но е препоръчително:)).
След като извадите от хладилника, може да обърнете в чиния.