Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка Супа с Домати и Фиде

Пилешка Супа с Домати и Фиде

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешка Супа с Домати и Фиде6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Това не е обичайната пилешка супа, с която сте свикнали - тази е с домати и е великолепна"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.5 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 по - едри глави кромид
  • черен пипер - 15 на зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • масло - 80 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • домати - 700 мл от консерва
  • чесън - 2 скилидки
  • фиде - 1 к.ч.
  • магданоз - за поръсване
  • люти чушки - 1 сушена червена за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и го нарязваме на парчета.

Прехвърляме го в тенджера, добавяме единия морков, нарязан на две и едната глава кромид лук - също разполовена. Пускаме зърната черен пипер, дафиновите листа, поръсваме със сол и наливаме вода.

Варим до готовност на месото.

Свареното месо обезкостяваме и накъсваме на парчета. Сварения морков и лук изхвърляме.

Прецеждаме пилешкия бульон.

В дълбока тенджера загряваме маслото с олиото и добавяме другата глава лук, нарязана на ситно. След като се позапържи, прибавяме и един морков, също нарязан на дребни кубченца.

Когато се задушат, добавяме наситнената скилидка чесън и доматите. Оставяме да поврят около 10 минути. Наливаме прецедения пилешки бульон, обезкостеното пилешко месо и изчакваме да заври.

След като заври, прибавяме леко натрошеното фиде и оставяме супата да ври на намален котлон 10 -12 минути.

Изключваме котлона и поръсваме със наситнен магданоз.

Сервираме селската пилешка супа гореща, поднесена със сушена червена люта чушка.

Добър апетит с любимата ми пилешка супа с домати и фиде!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
И сина ми, който принципно е пестелив на похвали, много харесал супата и ми го каза на другия ден. Невероятно, но факт!!!
15.11.2019 19:39
Христо Славейков
Христо Славейков
Пилешката супа стана превъзходна! Аз експериментирам и отдавна правя почти по същия начин супите....но тук научих нещо ново, а именно предварителната обработка на месото и овкусяването му със зеленчуци и Дафинов лист, който признавам си досега не съм използвал в супи...Адмирации!!!
13.11.2019 22:35
1
1
Покажи всички подкоментари