Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Картофено руло с пуешко

Картофено руло с пуешко

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Картофено руло с пуешко
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1.5 ч.л.
  • черен пипер
  • готварска сметана - 200 мл
  • Плънка
  • шунка - 5 бр. слайс пуешки деликатес Орехите
  • топено сирене - 6 бр. слайс
  • кашкавал - 6 бр. слайс
  • чубрица - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се рендосват на едро ренде. Към тях се чукват яйцата, добавя се сол и черен пипер, и хубаво се разбъркват.

Накрая се добавя и готварската сметана. Отново се разбъркват. Сместа се разделя на две равни части (така се получават две рула).

При мен едното руло е с описаната плънка по-горе, а другото - с каквото разполагах в хладилника. За две еднакви рула удвоете грамажите на продуктите за плънката.

Картофената смес се разстила в средна правоъгълна тавичка, предварително покрита с леко намазнена хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 230 градуса за 35 минути.

Изкарва се и се оставя да се охлади. После се нареждат последователно пуешкото, топеното сирене и кашкавалът.

След това внимателно се завива на руло. Отгоре, по желание, се слага още кашкавал и се поръсва с чубрица. Връща се във фурната за още 10 минути. Сервира се топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: