Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешко със зеле в гювеч

Пилешко със зеле в гювеч

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254942644312
Пилешко със зеле в гювеч2 / 2
12/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зеле - 1 голяма зелка
  • пилешко месо - 1 кг (бутчета, пилешко филе)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол
  • дафинов лист
  • чубрица
  • черен пипер
  • вода - 200 мл
  • олио
  • доматен сок - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се нарязва на много ситно. Претрива се със солта, за да спадне количеството.

Отгоре се слага червеният пипер, олиото, захарта, дафиновият лист и доматеният сок. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се обръркват със зелето и всичките подправки.

Пилешкото месо се натърква леко с малко сол. Зелето се слага в гювеча, отгоре се редят порциите пилешко месо и се налива водата.

Пече се 2 часа и половина на 190 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: