Бърза баница-кекс

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Бърза баница-кекс
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Баница ли е, кекс ли е - няма да мислим дълго по въпроса, а веднага ще я излапаме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 5 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 к.ч. /100 мл/
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сирене - 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставяте яйцата, млякото - разбивате ги хубаво. Добавяте, брашното, содите, олиото и отново хубаво разбивате сместа.

Петте броя кори навивате на руло и ги нарязвате с ножица на 1 см. Разбърквате ги с ръце да се получат единични ивици.

Накрая прибавяте едро натрошеното сирене и нарязаните кори. Хубаво разбърквате сместа до еднородност.

Намазвате една форма за кекс с олио и я поръсете с брашно.

Изсипете сместа и я поставете във фурна, която включвате на 180-190°C, но първоначално на включен долен реотан за 20 мин.

След това включете и двата реотана и печете соления кекс до хубава златиста коричка.

Когато баницата е готова, я покрийте с кърпа за 20 минути.

След това внимателно я извадете от формата и поднесете с айран.

Тази баница я правя често, когато ми останат 5-6 кори за баница.

Вместо прясно мляко може да се направи и с кисело мляко или лимонада.

Бързата баница-кекс е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: