Сполучливи Меденки

13/03/2018
Vannq88
отVannq88Помощник Готвач61399102
"Как ще познаете, че меденките са сполучливи - ами свършват за минути, ето как "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 710
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме добре захарта, олиото, меда и канелата. Постепенно към сместа добавяме и пресятото брашно с бакпулвера.

Омесваме гладко и леко ронливо тесто. Овиваме го във фолио и го оставяме в хладилника за малко - около час или два.

Когато тестото е готово, го разточваме на кора около 1 см. И изрязваме с фирмички меденките. В тава покрита с хартия за печене ги нареждаме на разстояние една от друга.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин или до златисто.

По желание може да ги слепим с мармалад.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Михаил Терзиев
наистина са сполучливи в моят род от години се приготвят по тази рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв