Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гювеч»Мераклийско телешко печено в гювеч

Мераклийско телешко печено в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Мераклийско телешко печено в гювеч1 / 2
14/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 1 глава кромид
  • грах - 300 г от консерва
  • чесън - 3 - 4 бр.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. домашна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го нарязваме на хапки.

В тиган с олио го запържваме, като добавяме и лука, който предварително сме нарязали на дребно.

Прибавяме вода и добавяме дафиновия лист и чесъна. Задушаваме така за около 25-30 минути.

Поставяме месото в гювеча, добавяме граха, черния пипер, универсалната домашна подправка.

Отгоре поръсваме с олиото и добавяме малко вода.

Печем мераклийското телешко печено в гювеч във фурната до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: