Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Телешко попска яхния в гювеч

Телешко попска яхния в гювеч

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Телешко попска яхния в гювеч
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6
"Придържайте се към рецептата и няма да сгрешите - вълшебно вкусна яхния ще опитате"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 - 500 г за готвене
  • гъби - 300 г
  • лук - 2 глави кромид
  • арпаджик - 300 г
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • масло - 30 г
  • бяло вино - 1 ч.ч./200 мл/
  • топла вода - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • риган
  • сол
  • вегета - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, както е нарязано на по-едри парчета, се запържва в олио и масло.

Слага се в гювеч заедно с мазнината и още 3-4 с.л олио.

Към него се добавят нарязаният на филийки лук, гъбите, нарязани на едро /дели се всяка на 4/.

Прибавят се подправките, разбърква се с лъжица хубаво. Добавя се виното и водата.

Гювечът се покрива с фолио и отгоре с капака и така той се поставя в студена фурна.

Тя се включва на 170 градуса до завиране на ястието.

След това градусите се намаляват на 140-150 г и печенето продължава 3 часа.

Тогава гювечът се отваря, долива се още топла вода, ако е нужно, добавя се почистения арпаджик, посолява се на вкус и печенето продължава само под капак около 40 мин.

Ястието се поднася с картофена салата или с варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: