Телешко в гювеч с ориз

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Телешко в гювеч с ориз1 / 2
04/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг тлъсто
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета, осолете го и го сложете на дъното на пръстен гювеч.

Залейте го с малко гореща вода и го задушавайте в умерена фурна до омекване, като от време на време прибавяте по още гореща вода.

Когато месото омекне, добавете ориза, маслото и подправки. Залейте с 4 1/2 ч.ч. вода и печете до готовност на ориза. Поднесте със свежа зелена салата.

Опитайте още: Македонски гювеч, Гювеч със зеленчуци и телешко, Свинско месо в гювечета, Гювеч по селски, Риба с картофи в гювеч, Пилешко с боб в гювеч, Овчарски гювеч, Вегетариански гювеч, Джолан с картофи в гювеч, Гювеч в глинен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: