Начин на приготвяне
В дълбока тенджера загряваме маслото с олиото и леко позапържваме разделените ребърца.
Отделяме ги настрани и в същата мазнина добавяме нарязаните на едро глави лук.
След като се позапържи лукът, прибавяме и морковите, нарязани на дребни кубченца. След това добавяме замразения грах.
Когато зеленчуците се задушат, добавяме наситнената скилидка чесън, червения пипер, доматената салца.
Оставяме да поври около 10 минути. Наливаме два литра горещ телешки бульон, пускаме в супата ребрата, сушената целина и изчакваме да заври.
След като супата заври, я оставяме да покъкри на намален котлон 35-40 минути.
Изключваме котлона и поръсваме с наситнения магданоз, сол и черен пипер на вкус.
Сервираме свинската чорба с грах гореща, поднесена с едро смлян лют червен пипер по желание.
Грах супата с ребра е много вкусна.
Освен свинско с грах, по подобен начин можете да приготвите и телешко с грах или пилешка яхния с грах.