Начин на приготвяне
Разделяме с нож ребрата на порционни парчета, посоляваме ги със сол и черен пипер.
Нарязваме лука на ситно, запържваме го в сгорещеното олио.
Добавяме ребрата и след една-две минути и нарязания на дребни кубчета морков. Задушаваме под капак на намален котлон за около 20 минути.
След това добавяме граха, наливаме вряла вода до нивото на продуктите.
Подправяме с червения пипер и сол, слагаме дафиновия лист.
Варим още 30 минути и след това добавяме доматите, предварително обелени и нарязани на дребно.
В друг съд разтопяваме маслото с олиото, прибавяме брашното и пържим до златисто. Наливаме малко от бульона, прехвърляме в тенджерата, поръсваме с копър и разбъркваме.
Прехвърляме всичко в тавичката за печене.
Печем в умерено загрята фурна около 20 минути, докато ястието се сгъсти.
Ребрата с Грах на Фурна са много вкусни!